Sal, skjenking og servering Ynskjer du å drive føretak med sal av alkoholhaldig drikk eller å drive serveringsverksemd, treng du løyve. Serveringsløyve Alle som skal servere mat som skal nytast på staden Salsløyve Føretak som skal selge alkohol gruppe 1 Skjenkeløyve Alle som skal skjenke alkohol som skal drikkast på staden, dvs. restaurantar, pubar ol. For å få skjenkeløyve må du også ha serveringsløyve Ambulerande skjenkeløyve/ skjenkeløyve ved enkelthøve Løyve i til skjenking i slutta lag eller skjenkeløyve for eit bestemt arrangement eller ei bestemt tid på året Nødvendige prøver Etablerarprøve for styrar av serveringsstad - nødvendig for dagleg leiar av serveringsstad. Kunnskapsprøve i alkohollova - nødvendig for styrar og "stedfortreder" på serveringsstad med skjenkerett og styrar og "stedfortreder" i føretak med løyve for sal av alkohol. For å drive serveringsvirksomhet må du ha bestått etablererprøven. Du kan lese meir om etablererprøven for serveringsvirksomhet her. Publisert av Vigdis Kristin Nedregård Sist endret 18.11.2021 12.39